• a teljes lapostető újraszigetelése
  • szigetelés bitumenes lemezzel
  • hőszigetelés és hangszigetelés
  • tartós, évtizedekre szóló szigetelés

Lapostető szigetelés

Hazánkban nagyon sok épület teteje lapostető. Elsősorban a panelházak és a négy-öt emeletes téglaépületekre jellemző a lapostető, de ezek mellett természetesen nagy számban találhatóak ilyen családi házak is országszerte. Egy lapostető szigetelés nagyjából 20 évet bír ki, ennyi idő alatt az időjárás kikezdi és károsodik a szigetelés, amelynek beázás lesz a következménye.

A lapostető szigetelés menete

A lapostető szigetelés elkészítésének első lépése az adott tető felmérése, pontos árajánlatot, csak a tető ismerete után tudunk adni. Számít az adott tető mérete, a felhasznált anyagok, de szinte ugyanilyen fontos a kémények, szellőzők száma, amelyeket körbe kell szigetelni.

Lapostető szigetelés készítése

Meghibásodott lapostető szigetelés esetében célszerű a teljes tetőfelületet újra szigetelni, mivel az anyag elöregedése okán, ha egy helyen komoly hiba jelentkezett, akkor a tető többi része sem fog már sokáig tartani. A lapostető csapadékvíz elleni szigetelését bitumenes lemezzel valósítjuk meg, ez hasonló elven működik, mint az évtizedekkel ezelőtt népszerű kátrány, de annál sokkal jobb tulajdonságokkal rendelkezik. Több évtized alatt annyit fejlődött a technológia, hogy ma már szinte problémamentes egy megfelelően elkészített lapostető szigetelés.

A lapostető hő- és hangszigetel

A szigetelés nem csak a csapadékvíz ellen tudja megóvni ingatlanát, hanem különböző kiegészítésekkel hő és hangszigetelő funkciót is el tud látni.