• klasszikus cseréptetős tetőfedés
  • tetőfedés cseréplemezes tetővel
  • PVC-lemezes tetők készítése
  • tetőfedés trapézlemezes tetővel

Cseréptető

A klasszikus, többezer éves tetőfedési forma, a cseréptető újra divatba került. A cseréptető ugyan nem olcsó, de közkedvelt, tradícionális tető.  A cseréptető készülhet kerámiacserépből vagy betoncserépből, melyeknek megvannak saját előnyeik és hátrányaik: a betoncserép ellenállóbb, míg a kerámiacserép hagyományosabb képet fest.

PVC-lemezes tető

A PVC-lemezes tetők általában acél vagy vasbeton szerkezeten épülnek fel, melyen trapézlemez, és rajta lépésálló kőzetgyapot hőszigetelés van. A PVC-lemezes tető hosszú időre készül: általában több évtizedik, akár fél évszázadig nem igényel törődést.

Cseréplemezes tető

A cserepeslemez tető nagyon könnyű anyagból készül, így súlyával nem állítja komoly kihívás elé a tetőszerkezetet. A cserepeslemez-tetők rugalmasan méretre szabhatók, a tető elkészítése se anyagi ráfordításban, sem a munka erőforrásigényében sem lesz nagy.

Trapézlemezes tető

A számos különböző kialakítású trapézlemezek közül többtucat méret kapható különböző anyagból (alucink, horganyzott) és színben. A trapézlemezes tetők teherbírását nagyban meghatározza azok bordamagassága.

Az ajánlott bordamagasság és lemezvastagság statikai méréssel számolható ki, a 0,7 és a 1,5 mm között számos különböző lemezvastagság érhető el.