• Palatetők felújítása, szigetelése bontás nélkül
  • Cseréptetők javítása, újrarakása felújítása
  • Cserepeslemez-tető felújítása, kijavítása
  • PVC-lemezes tetők javítása, helyreállítása
  • Trapézlemezes tetők hibáinak kijavítása

Palatető felújítás

Napjainkban Magyarországon egyes források szerint 100-250 millió négyzetméternyi palatető található. Az idők folyamán ezek a tetőfedések elöregedtek, megtelepedett rajtuk a moha, ezáltal állaguk és az általuk végzett szigetelés jelentős mértékben romlott, igen súlyos anyagi károkat okozva ezzel.
Az elmúlt évtizedben jelentős teret hódított a bontás nélküli palatető javítás, főképp a költséghatékonysága miatt. Mivel az azbesztpalák a helyükön maradnak, így nem kell őket veszélyes hulladékként elszállítatni és megsemmisíteni. Ennek a költsége egy átlagos méretű tető esetében akár 400 000 – 600 000 Ft lehetne, ezért is kedvezőbb megoldás a bontás nélküli javítás, újraszigetelés.

Cserepeslemez-tető felújítás

A cserepeslemezet tetők felújításánál általában nem szükséges a bontás, mert a meglévő tetőre is felszerelhető az új. A cserepeslemez tető igen könnyű, így több réteg sem állítja nagy kihívás elé a tetőszerkezetet. Mivel a cserepeslemez-tetők esetén rugalmasan szabható méretre az új, felhelyezendő lemez, így nem kell jelentős anyagi áldozatot hozni a felújítás során.

PVC-lemezes tető felújítás

A PVC-lemezes tetők általában acél vagy vasbeton szerkezeten épülnek fel, melyen trapézlemez, és rajta lépésálló kőzetgyapot hőszigetelés van. Az idő előrehaladtával az illesztések, a szigetelések elöregednek, és ilyenkor válik szükségessé a PVC-lemezes tető felújítása.Az új, PVC-alapú szigetelés úgy fél évszázadra megoldja a tető vízzárását.

Cserétető felújítás

A cseréptetők életkoruk előrehaladtálval porózussá és sérülékennyé válnak az időjárás viszontagságaival szemben. A sarkak letöredeznek, majd előbb-utóbb megrepedezik a tetőcserép hossz-és keresztirányban. A sérüléseknek köszönhetően a fagy telente egyre nagyobb és nagyobb pusztítást visz véghez a tetőcserepekben. A rossz vízzárás következménye a víz beszivárgása, illetve a padlás vagy a tetőtér beázása.
Hogyan segít a cseréptető felújítás? Ha a tetőcserepek még épek, akkor a régi cserepek felújításával és újrafedésével megmenthető a tető. A tető szerkezeti elemeit cseréljük, ill. újralécezzük.

Trapézlemezes tető felújítás

A trapézlemezes tetők aránylag könnyen szerelhetők, könnyűk és kis súlyuk miatt a szállításuk sem problematikus. A felújítás során szigetelőhabot fújunk be, hogy a csavarozás illetve a szerkezeti öregedés során keletkezett hibákat áthidaljuk.