A cserepeslemez lécezését az oldalfal felőli szarufa vágásnál kell megkezdeni: a szarufa végéhez igazítva az első lécet, majd figyeljünk arra, hogy a második léc közepe az első léc tengelyétől 25 cm távolságra legyen. A soron következő léceknél már 35 cm távolságot kell hagyni, és az utolsónál is ennyi legyen a maximum távolság.
Cserpeslemezeket alkalmazhatunk családi házakon, raktárokon, szalonokon, intézményeken, mezőgazdasági létesítményeken vagy bármely magastetős épületen.

A cserepeslemez-tetők felújításának nagy előnye, hogy nem szükséges megbontani, hiszen a már meglévő tetőre is felszerelhető az új. Ezek a lemezek kis súlyukkal nem terhelik meg a tetőszerkezetet. A cserepeslemeznek számos előnye van, gyorsan – akár 3 nap alatt – és olcsón kivitelezhetők, illetve hatalmas szín- és mintaválasztékban kaphatók. Mintegy 50 fajta lemezből mindenki megtalálja a számára legideálisabbat. Ráadásul ezeknek a tetőknek a javítása is költséghatékony, mivel rugalmasan, méretre szabhatók az új lemezek. Mivel a lemezeknek könnyű a gyártása és nem megterhelő a felszerelése, még olcsóbb a javításuk, mint más tetőtípusoknak.

A cserepeslemez hosszú élettartama miatt is sokak kedvence, akár 50 évig is megállja a helyét. Esztétikus megoldás, a számtalan variációnak köszönhetően hasonlít a cserépfedésre, ezért nem fog az épület kitűnni a többi közül. Előnye még, hogy energiatakarékos, akár passzív házak fedésére is használható. Könnyű, színes horganyzott acéllemezből készül.
Felújítás során megfelelő szerszámot kell választani. Használható egyenes vonalban vágó fűrész, nyírószerszám vagy lemezolló. Színes bevonatú lemezeknél ügyelni kell arra, hogy semmilyen hőhatás ne lépjen fel a vágás során (sarokköszörűt használni tilos!), különben színelváltozást és égési nyomokat hagy maga után a művelet.

A cserepeslemezt úgy kell a tetőlécre felerősíteni, hogy a lemez 10 cm hosszan beérjen a csatorna irányába. A felfogatásnak a lemez hajlítása alatt 5 cm-re kell lennie. Abban az esetben, ha a cserepeslemez közvetlenül a szelemenre fekszik, érdemes azt odacsavarozni. A tető hajlásszögének legalább 30 fokosnak kell lennie, különben a csapadék nem tud lefolyni és összegyűlik a tetőn.

Amennyiben bármilyen problémát észlel a cserepeslemez-tetőnél, javítjuk, vagy szükség szerint cseréljük a hibás tetőlemezeket.