Sík palatető felújítás

Elérhetőségeink:

+36-30-22-77-082

info@palatetok.hu

Sík palatető felújítás

A palatető szerkezetéből adódóan porózus, emiatt a vízzáróság előbb-utóbb megszűnik. Az évek során a tető vetemedik, töredezik, beázik, repedezik, ami nemcsak esztétikailag nem nyújt kellemes látványt, hanem balesetveszélyessé is válhat.

A felújítás hosszú távra hatékony megoldást jelent, így Önnek nem kell újra és újra tetemes összegeket költenie rá. Az általunk vállalt felújítás várható élettartama 20-25 év.

Manapság egy új tető megépítése horribilis összegekbe kerül, de szerencsére már vannak olyan fejlett technológiák, melyek a meglévő tetőket képesek úgy szigetelni és javítani, amivel olyan eredmény érhető el, mintha új tető lenne az épületen. A felújítás során keletkező felület kis súlya nem terheli meg a régi tetőszerkezetet. Ezért jól alkalmazható palatető, fémlemez, fa, elöregedett zsindelyfedések szigetelésére, felújítására és újrafedésére is. Az elmúlt évtizedben gyakorlattá vált egy gazdaságos tető felújítási módszer, mellyel bontás nélkül megjavítható a palatető.

Ebben az esetben az azbesztpalákat nem szükséges drága költségen elszállíttatni, hiszen azok a helyükön maradnak.

Munkafolyamat fázisai:

N

állapotfelmérés, szükséges anyagok megvásárlása, helyszínre szállítása

N

a szennyezett tető mechanikai tisztítása, mosása

N

a palatető alsó részén horganyzott, vízorral ellátott vízcseppentő lemezprofil beépítése

N

kúppalák eltávolítása

N

kellősítés bitumenes emulzióval

N

szigetelőlemez szabása, rögzítése

N

élek lezárása, kémények szigetelése (plusz költség)

A bontás nélküli palatető javítás hatékony, gyors módszer, melynek során korszerű felszereléssel dolgoznak a rutinos szakemberek.

A tetőfelújítás rövid időn – akár egy-két napon belül – lezajló munkafolyamat, ami hosszú távra nyújt megbízható, strapabíró és esztétikus eredményt. Mivel a tetőt nem bontják meg, egy esetleges esőzés a javítás során sem okoz beázást. Ráadásul a munka nem zavarja meg az épület használatát sem.

A felújítás során elsőként magas nyomású tiszta vizes ipari géppel tisztítjuk meg a tetőt, illetve pótoljuk a sérült elemeket. A munkafolyamat során munkatársaink a szigetelőanyagot lángolvasztással rögzítik a meglévő tetőhöz. Mivel ez a réteg nem páraáteresztő, végül kúpszegéseket és szellőzőket építenek be, hogy a tető természetes úton is tudjon lélegezni.

A csatorna körül horgonyzott lemezből egy cseppentőlemezt helyezünk el, ami segít a szeszélyes időjárás okozta problémákat megelőzni, ráadásul szebbé teszi a tetőt.

A palatető felújítása bitumenes szigetelőlemezzel az egyik legjobb megoldás. Többféle színből és mintából lehet választani – amit egy speciális kerámiaőrleménynek köszönhetően sokáig meg is tart – esztétikailag cserépszerű hatást kelt. Fedésével azbesztmentes környezetet biztosít, ráadásul nem igényli hófogók beépítését.

A palatető felújítása után a tető biztonságos, strapabíró és esztétikus lesz, ráadásul évtizedekig kiküszöböli a problémákat