Trapézlemezes tető felújítás

Elérhetőségeink:

+36-30-22-77-082

info@palatetok.hu

Trapézlemezes tető felújítás

A trapézlemezek különböző típusait manapság sokrétűen felhasználják, leginkább a könnyűszerkezetes építkezés során. Alkalmazható tetőfedésre, de homlokzatok kialakítására is. Megtalálható a korszerű lakóépületeken, garázsokon, de találkozhatunk vele ipari vagy mezőgazdasági létesítményeknél is. Egyszerű rögzítése nem igényel sok eszközt és nagy időráfordítást. Mivel méretre vágható, kevesebb hulladék keletkezik a javítások során.

A trapézlemezeknek a bordázatuk adja a terhelhetőségét.

Előnye, hogy a bordázat alkalmas arra is, hogy a csapadékot elvezesse. Ezeket számtalan variációban lehet legyártani. Sokat számít a trapézlemezek tartósságában a megfelelő rögzítés is, hiszen ha ez megfelelően van kivitelezve, a tető ellenállóvá válik a különböző időjárási viszontagságokkal szemben is. A trapézlemezes tetők felújítását szigetelőhabbal végezzük, ami kijavítja a csavarozás és a szerkezeti öregedés során kialakult problémákat.

A trapézlemez alkalmazása számos előnnyel szolgál:

N

tartós

N

hatékony

N

könnyen szerelhető

N

szabadon megszabható

N

kis súlyú

N

és költségkímélő megoldás

A purhabos szigetelés víz- és hőszigetelő réteget biztosít, pára- és penészálló, gyorsan kivitelezhető, ideális hőmérsékletet teremt és megszünteti a kisebb felületi hibákat.
A trapézlemezes tetők purhab szigetelésének előkészítése során egy korrózió-védő és tapadás javító festést kell elvégezni.
A külső szigetelés magas hőmérséklet esetén sem melegíti fel a trapézlemezt, így az épületben nem alakul ki belső levegő hőingadozás. Így a nyári kánikulát is sokkal könnyebb elviselni. Télen pedig fagymentesítést biztosít, és megakadályozza a belső oldali páralecsapódást is. Előnye még, hogy megszünteti a tetőn külső erőhatások miatt kialakult repedéseket is, a tető ezáltal merevvé, vagy akár járhatóvá is válik. A szigetelés könnyű, biztonságos, nem nehezíti el a tetőszerkezetet. Öt centiméter vastag habréteg mindössze 3 kilogramm/négyzetméter. A felújításnak köszönhetően a tetőzet hosszú élettartamú lesz.